Schuur Purmerend

Ik wilde in eerste instantie helemaal geen schuur bouwen voor deze opdrachtgevers. Ze wonen in Purmerend en dat vond ik te ver weg. Maar omdat ze mij overlaadden met complimenten over mijn bouwwerken en verder erg volhardend waren ben ik toch het gesprek aangegaan en heb uiteindelijk, met veel plezier, dit buitenverblijf met schuur voor ze mogen maken 😄.

 

Dit buitenverblijf annex schuur/garage/werkplaats moest op een strook grond tussen de huizen komen te staan. Het is 3x12 meter waarvan 7 meter dicht.

De opdrachtgevers wilden het liefst een zadeldak vanwege een mogelijke vliering en dus meer opbergruimte maar dit bleek vergunning technisch helaas niet mogelijk dus hebben ze gekozen voor een plat dak, belegd met EPDM. Tevens heb ik een poortdeur gemaakt zodat de hele tuin afgesloten kan worden.

De vloer van de veranda heb ik met oude Azobe schuttingpalen en Douglas vlonderplanken gerealiseerd.

 

Een plat dak lijkt goedkoper dan bijvoorbeeld een zadeldak met dakpannen maar in de praktijk blijkt dat de hoeveelheid materiaal (zoals extra dakbeschot en dakrandafwerking) alsook de extra arbeid ervoor zorgen dat de prijs van een plat dak en een zadeldak ongeveer gelijk is.

 

Op mijn tarieven pagina vind je een prijsindicatie per vierkante meter vloeroppervlak. Hierbij maakt de nokhoogte niet zo veel uit, tenzij je natuurlijk een flatgebouw wilt.....