Over de vuurschuur

De Vuurschuur is door Sebastiaan Moltzer gestart op 1 maart 2017. Hij werkt vanuit zijn passie voor houtbouw en vuur stoken.

 

Sinds 2021 is Mijke Soesbergen, echtgenote van Sebastiaan, ook onderdeel van de Vuurschuur. Ze verzorgt de 3D tekeningen wanneer deze nodig zijn, maakt de tekeningen van de dakbalken zodat deze op maat gezaagd kunnen worden en is wanneer het werk niet te ver van huis is en de combinatie met kinderen het toe laat, ook te vinden "op de bouw". Vroeger wilde ze al timmer"man" worden en wat is er nou leuker dan samen met je man aan de weg timmeren....

Vuur

"Ik maak heel graag mensen enthousiast voor het koken op open vuur. Ik bouw daar graag een op maat gemaakte schuur, overkapping of ander buitenverblijf omheen."


Ontstaan

Toen Sebastiaan in 2012 in de Achterhoek ging wonen met zijn gezin, wist hij al dat hij weer eigen baas wilde zijn en graag vanuit huis wilde werken. Hij zegde zijn baan als revalidatie-fysiotherapeut op, en richtte de Vuurschuur op.

Passie

"Mijn liefde om iets van hout te maken dat mooi, nieuw en functioneel is, is al vroeg ontstaan. Daarnaast stook ik al vanaf heel jong graag een vuurtje. Hoe mooi zou het zijn wanneer ik deze twee zou kunnen combineren?!"