schuur met paardenstallen Rijsbergen

Voor deze mooie schuur met twee paardenstallen, een opbergruimte annex garage met vliering en een open zitgedeelte ben ik ruim drie weken naar Rijsbergen onder Breda gereisd.

Er lagen al Stelcon platen en een stukje bestrating, daarin hebben de opdrachtgevers zelf molgoten aangebracht voor afvoer van regenwater, maar ook de urine van de paarden.

Ik heb eerst de betonpoeren ingegraven daarna de kolommen geplaatst en daartussen een rand antracietkleurige betonnen stapelblokken als borstwering. Deze borstwering zorgt ervoor dat opspattend water niet bij de onderste wandbekleding kan komen. Daarnaast geeft het een stevige basis waarop de schuur kan rusten. De wandbekleding is van Zweeds rabat in de kleur zwart. 

 


Op het dak liggen dezelfde keramische dakpannen als op het huis, onder het dak heb ik eerst OSB dakbeschot aangelegd. De staldeuren zijn door opdrachtgever zelf besteld en ik heb ze geplaatst.

 

De inrichting van de schuur en de paardenstallen zal nog verzorgd worden door opdrachtgever. Ik heb alleen een werkbank gemaakt. Het geheel is 11 × 5 m met nok hoogte van 4,70 m.


Prijs indicatie: zie tarieven 

 

Wellicht wil je getoogde schoren, gekleurd hout, hekwerken, een galerij, dubbel glas, draai/kiep ramen, een kachel met rookkanaal, aanleg electra en water, aansluiting tuin op het buitenverblijf enz.

Daarnaast kun je denken aan een schuur uitgevoerd in Eikenhout of wandbekleding van Western Red Cedar voor een nog robuustere of juist verfijndere uitstraling!