Kapschuur met Drentsche kap Beilen

Voor twee alleraardigste mensen uit Holthe bij Beilen die toevallig ook nog eens familie zijn 😊, mocht ik deze, in mijn ogen een van mijn mooiste projecten, kapschuur bouwen.

Het idee was dat de nok en goothoogtes een meter hoger zouden worden maar dit bleek qua vergunning niet haalbaar. Dus hebben we alles een meter laten zakken. Dit betekent dat de goothoogte aan de achterkant slechts op 1,15m zit. Vooraf leek dit erg laag maar als je aan de binnenkant staat merk je al snel dat je op een halve meter van de achterwand al kunt staan.

Daarbij vind ik dat het de schuur zijn typische Drentsche " look" geeft en is hij esthetisch gezien in verhouding. 

Door het gebruik van Douglas schaaldelen krijgt de schuur een heel robuust en organisch uiterlijk.

Ik vind dit heel mooi maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.

 

De schuur staat op een tegelvloer en wederom zijn de hoekpunten gefundeerd op betonpoeren. 

De afwerking van de kopse gevels door middel van staande planken geeft een mooi contrast.

 

De schuur is in zijn geheel voorzien van een vliering met, helaas door de geringe nokhoogte geen sta-ruimte, genoeg opbergmogelijkheden. De zolder is toegankelijk middels een vlizo trap.

 

Uiteraard heb ik ook hier weer gebruik gemaakt van zinken dakgoten en regenpijpen.

 

 

Wat kost zoiets? Op de pagina met tarieven kun je op basis van je vloeroppervlak een basisprijs berekenen voor jouw droomschuur. De vierkante meter prijs waar ik mee werk gaat uit van de buitenwerkse maten.  De dakoverstekken tot 40 cm tellen niet mee voor de vierkante meter prijs.

 

 

Ook mocht ik een toegangshek, een los fietsenhekje en een picknicktafel maken in dezelfde stijl als de schuur. De picknicktafel om de appelboom was een verjaardagscadeau van vrienden en familie.