Bijenstal Groenlo

Een Imker uit Grolle (Groenlo) had het idee opgevat om een ruimte te realiseren waar hij zijn bijenkasten zou kunnen neerzetten maar ook een afgesloten ruimte waar hij voorlichting en educatie zou kunnen geven over de imkerij. 

Toen hij bij de gemeente Oost Gelre aanklopte met zijn plan zag de gemeente er zelfs nog aanvullende activiteiten plaats vinden.

De bijenstal/educatieruimte zou zijn plaats krijgen op een weiland waar later nog een boomgaard, bloemen en andere planten zullen worden geplaatst.

Toen deze plannen mij ter ore kwamen heb ik mijzelf aangeboden om dit project te realiseren. Uiteindelijk heb ik deze "schuur" mogen bouwen.

Ik heb hier gebruik gemaakt van schroeffunderingen van 120 cm lang. Daarop Azobee hardhouten onderslagbalken. 

De verdere opbouw van deze schuur is door middel van Douglas balken en palen en Douglas zwart Zweeds rabat wandbekleding.

Op de veranda van 2,5x5,5 meter komen straks de bijenkasten te staan.

De binnenruimte is ruim 8,5x5,5 meter en biedt plaats aan een twintigtal personen. 

Ik heb de hele buitenschil en zolder gebouwd en de materialen geleverd voor de binnenafwerking zoals isolatie en aftimmering. De binnenschil is afgewerkt met hulp van vrijwilligers.

 

Ik vond dit een superleuk project omdat het voor de openbare ruimte is bedoeld en het initiatief en de functie van het gebouw mij erg aansprak.

 

Deze schuur heeft een vloeroppervlak van 11,2x5,6 meter. Wat een bouwwerk van deze afmeting kost kun je terug vinden op de tarievenpagina. Voor een fundering als deze, met vloer, zolder en de hele binnenschil gelden uiteraard andere prijzen waarvoor je het beste contact met mij op kunt nemen.